Factor Ostro VAM 2022 dviračio apžvalga

Šiam straipsnyje daugiau sužinosite apie dviratį Factor Ostro VAM

PATARIMAI, VAIZDINĖ MEDŽIAGA

Venantas Lašinis

9/23/20222 min read

Išbandžiau naują Factor Ostro VAM apie 100+km šiandien l.Bendrai skirtumų is geometrijos pusės mano akimis nedaug, pasidariau viską iš sėdėsenos pusės identiškai praėjusio dviračio, vienintelis niuansas, kad centimetru aukščiau vairas, nes vairo iškyša -6°, o ne -17. Dar vienas skirtumas - siauresnis 38cm vairas. Tai reikalinga judant grupėje, lenkimai ir pralindimai tampa lengvesni, plius susitaupo keli vatai. Bendrai iš rėmo pusės jaučiasi, kad kiek aerodinamiškesnis, bet gal tik atrodo kol kas.Skirtumai iš akseleracijos, greičio palaikymo pusės maloniai nustebino, dviratis kiek kietesnis, bet nėra super kietas. Greitį palaiko labai gerai, bėgėjasi irgi geriau. Svarbus niuansas - ratai tie patys Fast Forward.

Nauja Ultegra di2 12 pav veikia labai greitai. Seniau su trosais bent dalį sekundės reikėdavo luktelti pavaros, o šiuo atveju - pagalvoji, paspaudi ir iškart yra. Labai faina ir malonu. 12 ir 11 pavarų skirtumo esminio kol kas nepastebiu. Vienas iš smagesnių dalykų yra rankenėlių forma, ji ergonomiška, labiau pritaikyta delnui, o ne tiesiog gabalas gumos ir plastiko. Plius rankenėlė jaučiasi kiek kietesnė bendrai palyginus su mechanine, tiek nevaikšto (senosios išsijudinusios). Šiuo metu dviratyje sudėti keramikiniai guoliai, skirtumo nuo paprastų didelio nepajaučiau jokio logiška, nes visiškai marginal gains. Overall kol kas 10/10, nusiskundimų nėra. Minusai tai nebent kol kas daugelį atbaidanti kaina, bet čia ne eilinis dviratis.

Pravažiavus pirmąjį tūkstantį kilometrų įspūdžiai dar geresni - dviratis nedaužo per rankas prastesniuose keliuose, lengviau bėgėjasi, vienintelis niuansas dėl didesnio greičio nuokalnėse esant labai stipriam vėjui ir siauram vairui lengvai panešioja į šonus atvirame lauke. Tačiau toks vėjas labai retai būna, tai bendrai negasdina. Kylant į kalnus jaučiasi, kad lengvas, greit reaguoja į akseleracijas. Nusileidimuose viskas tvarkoje, sugeria nelygumus.

Scott privalumas man buvo mini rankenėlė su kuria galima atsukti thru axle, čia įsidėjus ji telpa lyg ir tinka, bet kažkas barška, tai ne tobulas variantas.

Tiek šiam kartui.